alle verhalende ontwerpen

Bureau voor Beroepskeuze

Als leerlingen werknemer van een Bureau voor Beroepskeuze worden is de school geen school meer maar een kantorencomplex, de gang een researchafdeling en het lokaal een bureau. VMBO-3 denkt tijdens sectororiëntatie een week lang na over de eigen toekomst. meer weten?

Adopteer een klas

Lege muren, grijze kasten, lege vensterbanken: een saaie leeromgeving. De leerlingen van klas hebben hun lokalen een complete metamorfose laten ondergaan. meer weten?

De Otter

Een waarneming van een otter maakt veel reacties los. Bij natuurbeschermers, maar vooral ook bij leerlingen. Ze onderzoeken of de uitgestorven otter weer in het wild kan leven en ontdekken dat ze te maken hebben met een ambassadeur van het zoetwater-milieu. meer weten?

Duizend vragen

Wat moet je doen als je ongewenst zwanger bent? Er spoken wel duizend vragen door je hoofd en je weet nergens antwoord op. De 2e klassers van SG Het Assink zoeken dit probleem grondig uit. Het biologische thema voortplanting krijgt voor hen een heel bijzondere dimensie. meer weten?

La douce France

Saskia en Dennis willen niet langer met hun ouders op vakantie. De ruzie loopt zo hoog op dat ze midden in Frankrijk uit de auto worden gezet. Wat nu? meer weten?

Landschap 2020

Met deze serieuze adviesvraag van de provincie gaan leerlingen aan het werk. Als het kan bij meerdere vakken.
Het gaat per slot van rekening over hun eigen toekomst! meer weten?

 

De Boerderij

'Eigenlijk zou ik best wel boer willen zijn.' Zo eindigt de leraar zijn verhaal over de dagelijkse fietstocht van huis naar school tussen de boerderijen door. De leerlingen blijken dat ook wel te willen. In een mum van tijd zijn ze eigenaar van heel bijzondere bedrijven... meer weten?

De Duikboot

De klas gaat op excursie in een duikboot. Als een leerling stiekem aan de knopjes zit krimpt de duikboot en de leerlingen krimpen mee.
Wat staat hen in het riool en de waterzuivering te wachten? meer weten?

Het geheim van de IJssel

Een vrachtschip vaart op een onbekend wrak in de IJssel. Er blijkt nogal wat gif in het wrak aanwezig en de gemeente maakt zich zorgen. Gelukkig doen leerlingen na gedegen onderzoek een aantal prima aanbevelingen. meer weten?


nieuwsflitsen | basisonderwijs | voortgezet onderwijs | titels en ideeën | literatuur | scholing