Vlaanderen

Verhalend Ontwerpen in Vlaanderen

Met een intensieve driedaagse scholing in Gent is de introductie van Verhalend Ontwerpen in Vlaanderen een feit.

Liliane van Acker: ‘Het kan toch niet zo zijn dat overal in de wereld met Verhalend Ontwerpen wordt gewerkt, maar in Vlaanderen niet. Reden genoeg om zelf een cursus te organiseren!’ Op initiatief van de Pedagogische Begeleidingsdienst Gent werkten twintig leerkrachten uit primair en secundair onderwijs samen met onderwijsbegeleiders en lerarenopleiders keihard om zich de beginselen van verhalend ontwerpen eigen te maken. Dat dit goed gelukt is blijkt tijdens de derde dag, als de cursisten hun zelfgemaakte ontwerp presenteren.

Hanneke Venema en Ellen Reehorst waren onder de indruk van de professionaliteit van de Belgische collega’s. Gretig, positief kritisch, met veel gevoel voor kwaliteit. Een stevige discussie over het principe ‘onderwijs komt het uit het kind’ scherpte onze eigen ideeën hierover.

Dat de cursus behoorlijk intensief was bleek op de vrije zaterdag na afloop. In Gent liepen we een van de cursisten tegen het lijf, die enthousiast vertelde dat ze flink over verhalend ontwerpen had gedroomd!

De PBD Gent neemt het voortouw om van de cursusgroep een goed draaiend uitwisselingsnetwerk te maken. De toekomst van Verhalend Ontwerpen in Vlaanderen is bij hen in goede handen!

 

 

 

 

 nieuwsflitsen | basisonderwijs | voortgezet onderwijs | titels en ideeën | literatuur | scholing