Verhalend ontwerpen en alcoholpreventie

Verhalend ontwerpen en alcoholpreventie

Het project Verhalend Ontwerpen en Alcoholpreventie startte op 17 januari j.l. met een 'uitschudbijeenkomst' op het Trimbos instituut. Drie deskundigen op het gebied van alcoholpreventie werden door drie verhalende ontwerpers van het Bureau voor Educatieve Ontwerpen in Gouda zorgvuldig bevraagd op hun praktijkervaringen. Het resultaat: inspirerend, levensecht materiaal om mee aan het ontwerpen te gaan.

Het project gaat drie verhalende ontwerpen opleveren. Deze ontwerpen leiden in een uitgekiend traject tot basisonderwijs waarvan hopelijk zeer veel kinderen gaan genieten. Eerst worden de drie verhalende ontwerpen op een klein aantal basisscholen beproefd. Daarna volgt een scholing van regiofunctionarissen. Deze functionarissen zullen met de verhalende ontwerpen naar de basisscholen in hun regio gaan, en zelf voor de leerkrachten een scholing verzorgen. Het project heeft een looptijd van anderhalf jaar.

Rudi Loof en Ingrid Schulten van het Trimbos Instituut en Wilma de Iongh van de Stichting Cad in Zwolle deden aan de uitschudbijeenkomst mee. Rudi is projectleider voor het Trimbos Instituut. Ellen Reehorst is projectleider vanuit het Bureau voor Educatieve ontwerpen. Het ontwerpteam bestaat verder uit Hanneke Venema, Frits Sibers en Erik Vos.
In een latere fase van het project worden op deze website resultaten en ervaringen gemeld. De website van het Trimbos Instituut is: www.trimbos.nlnieuwsflitsen | basisonderwijs | voortgezet onderwijs | titels en ideeën | literatuur | scholing