Inspirerende ouderavond op Jenaplanschool Zwolle

Inspirerende ouderavond op Jenaplanschool Zwolle

Een spetterend project bouw, door alle bouwen heen. Een huis, een wijk, een architectenbureau - elke bouw werkt aan een eigen verhalend ontwerp. Midden in dit project, op 9 april 2002, organiseert de school een ouderavond. Eerder verzorgde Hanneke Venema al een scholingsmiddag waarop het team zich voorbereidde op dit project.

De ouders maken op een vrolijke, praktische manier kennis met verhalend ontwerpen. En bekijken daarna met veel meer kennis van zaken en vol trots het werk van hun kinderen.

Een paar reacties:

Het is fantastisch om te zien dat in elke bouw m'n kinderen volop bezig zijn, elk op eigen niveau maar toch samen. Ze zitten er helemaal in en willen van elkaar weten hoe het met de familie gaat. Ze leren er op allerlei (ook onverwachte) gebieden veel van.

Enorm leuk. Mijn kinderen zijn zeer enthousiast, en ik nu ook!

Ik denk dat kinderen de dingen die ze op deze manier leren beter onthouden doordat ze 'feiten' in een context plaatsen. Het stimuleert de creativiteit en zelfstandigheid. Heel leuk!

Kun je hierin falen? Ik denk van niet.

Erg leuk om te ervaren. Prikkelend, inspirerend, smaakt naar meer!

Een aantal ontwerpen van de Jenapleinschool zullen op deze website gepubliceerd worden.nieuwsflitsen | basisonderwijs | voortgezet onderwijs | titels en ideeën | literatuur | scholing