NME met Verhalend Ontwerpen

NME met Verhalend Ontwerpen

Voor NME-ers die de krachtige didactiek van Verhalend Ontwerpen (nog beter) in de vingers willen krijgen organiseert Bureau voor Educatief Ontwerpen in samenwerking met Consulentschap Utrecht een drietal cursussen.

Verhalend Ontwerpen levert actief, contextrijk onderwijs met een hoog educatief gehalte. Het sluit aan bij onderwijsvernieuwingen in basisonderwijs (adaptief, EGO, OGO) en voortgezet onderwijs (actief authentiek nieuw leren). Diverse NME-centra werken al met verhalend ontwerpen in het basisonderwijs. De methodiek vormt de didactische basis onder het succes van Scholen voor Duurzaamheid in het voortgezet onderwijs.

1. De Werkplaats: intensieve kennismaking met verhalend ontwerpen, leren werken met bestaande scenario’s met NME inhoud; eigen rol richting onderwijs.
Dinsdag 15 november 2005.
Landgoed Oostbroek, kosten € 150 pp incl. materiaal en lunch. 

2. Het Ontwerpatelier: zelf een nieuw verhalend ontwerp maken voor de eigen werksituatie; voor beginnende en ervaren ontwerpers die De Werkplaats al eens hebben bezocht.
Donderdag 9 maart 2006.
Landgoed Oostbroek, kosten € 150 pp incl. materiaal en lunch.

3. Train de Trainerstraject
Leerkrachten die een verhalend ontwerp willen gaan uitvoeren hebben behoefte aan een korte, gerichte scholing. In dit Train de Trainerstraject leer je zelf zo’n scholingsbijeenkomst uitvoeren rond een bestaand verhalend ontwerp met een NME-inhoud. Alleen toegankelijk voor NME-ers die een cursus Verhalend Ontwerpen volgden en NME-ontwerpen willen introduceren in het basis- of voortgezet onderwijs.
Dinsdagmiddag 31 januari 2006 met een vervolg op dinsdag 7 februari 2006.
Landgoed Oostbroek, kosten € 275 pp incl. lunch en draaiboek voor scholingsmiddag. Het traject gaat door bij minimaal 10 deelnemers; de kosten per persoon zakken als er meer mensen meedoen.

Interesse? Ellen Reehorst stuurt graag meer informatie. e-mail e.reehorst@educatief-ontwerpen.nl; tel. 050 529 0453. Kijk ook even op www.verhalendontwerpen.nl


 


nieuwsflitsen | basisonderwijs | voortgezet onderwijs | titels en ideeën | literatuur | scholing